Alkohol-problemer

Grundlæggende mener jeg, at man bør benytte de offentlige behandlingstilbud som er et gratis tilbud til alle i Danmark. 

Men jeg ved også at mange ikke kan se sig selv i disse tilbud. Enten fordi man ikke ved hvad misbrugsbehandling vil sige, eller fordi man af den ene eller anden grund ikke ser det muligt at henvende sig i et misbrugscenter.


Jeg har 10 års erfaring som psykoterapeut og behandler i et af landets bedste misbrugscentre. Jeg har solid erfaring, er vidende om området og er god til at målrette behandlingen så der opnås ønskede resultater, om det er til afholdenhed eller kontrolleret indtag.


Jeg kan hjælpe dig med at afklare og sætte ord på om der er et alkoholproblem.


Jeg kan hjælpe dig med at forstå hvad du bruger alkoholen til, samt forstå det der ligger bagved.


Jeg er god til at forklare hvorfor det er så vanskeligt at få styr på en afhængighed eller et overforbrug, og jeg er god til at motivere, så man som klient fastholder gejsten til at kæmpe videre. 


Mange oplever ikke selv at problemerne med alkohol er lige så "slemme" som de nærmeste pårørende gør. Derfor er der ofte konflikter udløst af forskellige syn på brugen af alkohol.


Hvis du vælger at komme i forløb hos mig, opfordrer jeg til at din nærmeste pårørende inddrages i dit forløb (dette er ikke et krav, men en fagligt begrundet opfordring).


Hos mig er man IKKE alkoholiker fordi man har en udfordring med at styre alkohol. Man er et menneske, og så kan det godt være at man også kæmper med en afhængighed, eller et for stort forbrug af alkohol. 


Vær klar over at det er ikke mængden af alkohol der definerer om der er et problem. Der eksiterer et alkoholproblem når: 


—Brugen af alkohol virker forstyrrende ind på de opgaver og funktioner, som skal varetages i dagligdagen


—De følelsesmæssige bånd mellem mennesker belastes og forstyrres af brugen af alkohol