Mere end 12 års erfaring og stor ekspertise
Jeg har over 12 års erfaring som behandler, psykoterapeut og parterapeut i et af landets bedste rusmiddelcentre. Jeg har solid erfaring og ekspertise indenfor området og er god til at målrette terapien så der opnås ønskede resultater, om det er til afholdenhed eller kontrolleret indtag.
Jeg er uddannet eksponeringsbehandler ved Sydgaarden i Haderslev. Jeg kan derfor ændre dit forhold til alkohol (og andre rusmidler) samt give dig konkrete og meget virksomme teknikker der virker ved selv den stærkeste trang til alkohol.
Min terapeutiske tilgang er, at jeg kan være meget direkte og gerne kalder en spade for en spade. Der er faktuel viden omkring hvor skadeligt alkohol er for krop, psyke og relationer. Jeg tillader mig at inddrage denne faktuelle viden i terapien. Jeg inddrager også gerne psykoedukation (undervisning) i terapien, så du oplever at få en solid faglig og faktuel viden som understøttende supplement til dit personlige arbejde med at forstå dig selv samt skabe de ønskede og nødvendige forandringer.
På trods af at der findes mange gode rusmiddelcentre i Danmark, ved jeg også godt at mange ikke kan se sig selv i disse tilbud. Enten fordi man ikke ved hvad rusmiddelbehandling vil sige, eller fordi man af den ene eller anden grund ikke ser det muligt at henvende sig i et rusmiddelcenter.
Er der overhovedet et problem?
Med baggrund i min ekspertise gennem mange år indenfor området, kan jeg meget hurtigt hjælpe dig med at afklare og sætte ord på om der er et alkoholproblem.
Jeg kan hjælpe dig med at forstå hvad du bruger alkoholen til, samt forstå det der ligger bagved. Som oftest er det nemlig ikke - som mange tror - alkoholen som er problemet. Ofte bliver alkohol brugt som løsning på et bagvedliggende problem.
Jeg er god til at forklare hvorfor det er så vanskeligt at få styr på en afhængighed eller et overforbrug, og jeg er god til at motivere, så man som klient hos "Din Terapeut" fastholder gejsten til fortsat udvikling og forandring.
Mange oplever ikke selv at problemerne med alkohol er lige så "slemme" som de nærmeste pårørende gør. Derfor er der ofte konflikter udløst af forskellige syn på brugen af alkohol.
Hvis du vælger at komme i forløb hos "Din Terapeut", opfordrer jeg til at din nærmeste pårørende inddrages i dit forløb (dette er ikke et krav, men en fagligt begrundet opfordring).
Der eksiterer et alkoholproblem når:
Brugen af alkohol virker forstyrrende ind på de opgaver og funktioner, som skal varetages i dagligdagen
De følelsesmæssige bånd mellem mennesker belastes og forstyrres af brugen af alkohol
Hos mig er man IKKE alkoholiker
Hos mig er man IKKE alkoholiker fordi man har en udfordring med at styre sit indtag af alkohol. Man er et menneske, og så kan det godt være at man også kæmper med en afhængighed, eller et for stort forbrug af alkohol.
Og så skal du være klar over at det er ikke mængden af alkohol der definerer om der er et problem. Jeg har hjulpet en kvinde der oplevede at have et alkoholproblem ved at hun drak 1 genstand om dagen, og ikke kunne stoppe med det. Jeg har også hjulpet en mand det gennem 40 år dagligt havde drukket 2 kasser øl, og som var i tvivl om han havde et problem med alkohol. Mængden af alkohol er ikke så interessant, men det er omkostningerne.
Pårørende tilbud.
Jeg har også solid erfaring i at hjælpe pårørende til en drikkende. Det være sig ægtefælle, partner og børn.
Det kan være enormt belastende og slidsomt at leve med en person der har en alkoholproblematik. Ofte er det den drikkende der får og tilrager sig opmærksomheden og som derved kommer i fokus. Alkoholen blive det styrrende omdrejningspunkt i familien. Derfor er der mange pårørende der føler sig oversete og alene. Det kan være skamfuldt og derfor svært at tale med andre om.
Når man går i terapi hos mig, er der mange der oplever en umiddelbar - og ofte overraskende - lettelse. Lettelse over at blive set og forstået er af stor betydning. Jeg oplever at de fleste pårørende genfinder håb i takt med at jeg psykoedukerer omkring generaliserede pårørendemønstre og pårørendereaktioner, fordi man bliver klar over at den aktuelle situation og oplevelse er meget almindelig, og man er ikke den eneste.
Et pårørende forløb vil som oftest tage udgangspunkt i den pårørende og hvad man som pårørende kan gøre i forhold til sig selv. Fokus er på dig som pårørende, og ikke på den drikkende.